Back to All Events

LIPS-reunion på LYNfabrikken

  • LYNfabrikken Vestergade 49B 8000 Aarhus C Denmark (map)

LIPS præsenterer på LYNfabrikken: 
Jens Blendstrup og Caspar Eric og Kirsten Thorup

Fra 2006 til 2009 afholdte LIPS oplæsninger på LYNfabrikken. LIPS er tilbage og fejrer denne aften et nyt samarbejde LIPS og LYN imellem. 

Entre: 30 kroner (husk kontanter!)
Dørene åbner kl. 19:00

JENS BLENDSTRUP
Forlaget skriver: 
Jens Blendstrup (f. 1968) er vokset op i Risskov ved Aarhus som den yngste i en drengeflok på fire. Hans far var jungiansk psykolog, men levede store dele af sit liv som pensionist. Hans mor er uddannet kunsthåndværker og arbejdede gennem hele hans barndom flittigt på gigantiske tæpper, når hun da ikke knoklede for at holde sammen på familien.
Jens Blendstrup har altid digtet. I folkeskolen gik han ofte amok i fristile, men helt i stå i analyser. Han debuterede i Hvedekorn i 1988 efter voldsomt pres fra sin promotor Lars Bukdahl, der fik overbevist en noget vrangvillig Poul Borum om, at Blendstrups titler i hvert fald var gode. Novellesamlingen Mennesker i en mistbænk udkom i 1994, men Blendstrup mener selv, at hans egentlige forfatterskab først startede 5 år senere med romanen Dame til fornuftige priser. Det var her, han begyndte at anvende humor for alvor.
Jens Blendstrup er betaget af mennesker, især fra de kvarterer han engang har boet i. Erindring, at huske tilbage, har altid optaget af ham, selvom den bedste litteratur for ham ikke er selvbiografisk, men begge dele: løgn og latin og sandhed. Bogen om hans far, Gud taler ud (2004), er stadig en central bog for Jens Blendstrup. Siden den har han kunnet skrive tættere på kernen, som han siger.
Hans forfatterskab tæller Mennesker i en mistbænk (1994), Dame til fornuftige priser (1999), Laterna vagina (2000), Gud taler ud (2004), Pludselig flæben (2007), Toværelses med lykkelig udgang (2008 - i samarbejde med Lars Gundersen), Bombaygryde i 2010, Berlin - øjenvidnevariationer (2012 - i samarbejde med Lars Gundersen) Luskefisefortællinger (2014) og senest Venedig – eller kunsten at fare vild (2014 – i samarbejde med Lars Gundersen).
Jens Blendstrup er desuden forsanger, tekstforfatter og Frode i Frodegruppen 40.

CASPAR ERIC:
Forlaget skriver: 
Caspar Eric, f. 9. maj 1987, uddannet magister i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet. Debuterede i 2014 som forfatter med poesi-udgivelsen 7/11. Med hans egne ord er det en bog om at være ung i 2014, om popsamfundet og angsten for at blive outdated. Caspar Eric modtog debutantprisen Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat 2015 på 50.000 kr. for 7/11. 
I 2015 udgav Caspar Eric langdigtet NIKE. Her var udgangspunktet Caspar Eric egen cerebrale Parese (spastisk lammelse), og han reflekterede over hvilken betydning det har at leve med et handicap i et samfund som vores. 
Han er aktuel med sin tredje digtsamling, AVATAR - hvori de otte digte eller suiter er baseret på forskellige tekster, udsagn eller kunstværker af og om unge mænd, der har begået selvmord, og som tematiserer melankoli, kapitalisme, kravet om det gode liv og selvmordet.

KIRSTEN THORUP
Forlaget skriver:  
Kirsten Thorup (f. 1942) er en betydningsfuld og meget læst moderne, samfundskritisk realist. Med en sprogbevidst, bevægelig fortællemåde formidler hun nutidige oplevelsesformer og sociale erfaringer. Ved at skildre mennesker, der er marginaliseret i samfundet og bryder psykiske og sociale normer, peger hun både på begrænsninger og uanede muligheder i det liv, vi lever og byder hinanden.
Hun begyndte i en svævende modernisme, hvor indre og ydre, jeg og omverden glider sammen i hendes debutbog, digtsamlingen Indeni — udenfor fra 1967. Efter yderligere to digtsamlinger romandebuterede Thorup med Baby i 1973. Bogen, som Thorup skrev, mens hun boede med sin familie på Vesterbro, placerer identitetsløse, narcissistiske typer genkendeligt i københavnsk slum med en sideordnende "og"-stil, der både efterligner den manglende indsigt hos personerne og aktiverer den hos læseren. Værket modtog megen og ros og den amerikanske Pegasus-pris, blandt andre.
Den følgende række af store samtidshistoriske romaner blev et hovedværk i forfatterskabet og i tiden. Lille Jonna, Den lange sommer, Himmel og helvede og Den yderste grænse handler om forandringer i livsmønstrene fra 1950'erne til 1980'erne, sanset af fortælleren Jonna, der stedvis forsvinder bag mylderet af søgende personer, ikke mindst kvinder. Fælles er en spænding mellem det levede og det drømte liv og de pludselige gennembrud af erotiske og sociale identitetsdannelser. Elskede ukendte skildrer tilsvarende, men mere kulturpessimistisk 1990'erne gennem to mænds religiøse fanatisme.
År 2000 udkom romanen Bonsai, der udspringer af hendes tidligere ægteskab med instruktøren Ib Thorup, og samme år modtog Kirsten Thorup Det Danske Akademis Store Pris.
Senest har Kirsten Thorup været aktuel med Ingenmandsland (2003), Førkrigstid (2006) og Tilfældets gud (2011). Hun er aktuel med romanen Erindring om kærligheden.

Vært: MADS MYGIND

Earlier Event: October 21
Likemind at LYNfabrikken
Later Event: March 4
Marbling workshop papir